FİLİSTİN'DEN TİKA BAŞKANI ÇAM'A 'MÜKEMMELLİK VE LİYAKAT NİŞANI' 12.05.2016

Bu nişanın, Filistin halkının Türk halkına şükranlarını sunmak istemesinden kaynaklandığını düşünüyorum. Bu nişanı Filistin halkının devletimize olan güveninin ve sevgisinin yansıması olarak görüyorum. Tarihten bugüne süregelen kardeşliğimiz, akrabalık bağlarımız ve gönül birlikteliğimizin bir gereği olarak yapmamız gereken çalışmaları yapmaktayız."

Filistin’in Ankara Büyükelçisi Mustafa, Devlet Başkanı Mahmud Abbas adına “Filistin Devleti Mükemmellik ve Liyakat Nişanı”nı TİKA Başkanı Çam’a takdim etti.
 
Filistin’in Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa, insani ihtiyaçların olduğu her yerde Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı'nı (TİKA) görebildiklerini belirterek, “TİKA Başkanı Serdar Çam’ın, Filistin halkı için Türkiye devleti adına, halkı adına, ülkemizde neler yaptığını unutmayız.” dedi.
 
Büyükelçi Mustafa, TİKA Başkanı Çam’a Filistin Devleti Mükemmellik ve Liyakat Nişanı'nı büyükelçilikte düzenlenen törenle takdim etti. 
 
Mustafa, törende yaptığı konuşmada “İnsani ihtiyaçların olduğu her yerde TİKA’yı görebiliyoruz. Biz, Filistin’de Çam’ın, Filistin halkı için Türkiye devleti adına, halkı adına, ülkemizde neler yaptığını unutmayız. Bizim ülkemizde TİKA’nın gerek insani ihtiyaçlar gerekse kalkınma adına neler yaptığını asla unutmayız. Bu projeler İsrail işgali altındaki halkımızın yüklerini hafifletme yolunda bir adımdır.” şeklinde konuştu.
 
Çam’ın Türkiye’de ve Türkiye’nin sınırları ötesinde dinamik ve bitmek bilmeyen bir enerjiye sahip olduğuna işaret eden Mustafa, “Çam, liderlik ettiği kurumu dünyanın en başarılı kurumlarından biri haline getirmeyi başardı. TİKA’yı bütün dünyada, tüm Afrika, Asya ve Arap ülkelerinde bilinen bir kurum haline getirdi.” ifadelerini kullandı.
 
TİKA’nın çok sayıda ülkede ofisi olduğuna dikkati çeken Mustafa, Filistin, Gazze, Batı Şeria ve Kudüs-ü Şerif’te son 10 yılda 400 milyon dolar tutarında yatırım yapan TİKA'nın Filistin Devleti için yaptığı çalışmaları taltif etmek amacıyla “Filistin Devleti Mükemmeliyet ve Liyakat Nişanı” vermeyi kararlaştırdıklarını söyledi.
 
Mustafa, törende Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas’ın mesajını da okudu:
 
"Çam'ın Filistin-Türk Dostluk ilişkilerini güçlendirmek amacıyla göstermiş olduğu gayretleriyle özgürlük ve bağımsızlık yolundaki Filistin’e kendi denetimi altında, TTürkiye’nin desteğini sağlama çabalarını takdir ediyoruz."
 
"Türkiye, zora düşen kardeşine sahip çıkmak için çalışma anlayışına sahip"
 
TİKA Başkanı Çam da Türk devletinin kendilerine sağladığı imkanları verilen talimatlar doğrultusunda en iyi şekilde yapmak üzere çaba harcadığını söyleyerek, “Bu nişanın, Filistin halkının Türk halkına şükranlarını sunmak istemesinden kaynaklandığını düşünüyorum. Bu nişanı Filistin halkının devletimize olan güveninin ve sevgisinin yansıması olarak görüyorum.” dedi.
 
“Tarihten bugüne süregelen kardeşliğimiz, akrabalık bağlarımız ve gönül birlikteliğimizin bir gereği olarak yapmamız gereken çalışmaları yapmaktayız.” diyen Çam, Türkiye’nin zora düşen kardeşine sahip çıkmak için çalışmak gibi bir anlayışının ve kültürünün bulunduğuna dikkati çekti.