KKTC'NİN MİLLİ VE SİYASİ VARLIĞININ TANINMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ 12.01.2020

"Türkiye olarak, KKTC'nin milli ve siyasi varlığının tanınması, uluslararası arenada bu varlığıyla hak ettiği şekilde siyasi, ekonomik, sosyal ve kültürel ilişkiler kurması ve güçlenmesi için kararlılıkla çalışmaya devam ediyoruz.". Dr. Serdar Çam, Türkiye olarak KKTC'nin kültür ve turizm potansiyelinin, en etkili ekonomik ve uluslararası faydaya dönüşmesi adına proje ve destekleri de sürdürdüklerini kaydederek, yakın zamanda TİKA ofisinin açılmasının bu anlamda güçlü bir adım olduğunu söyledi.

KKTC turizminin geleceğinin planlanması, 2020-2030 yılları arasında uygulanacak turizm politikasının belirlenmesi dolayısıyla düzenlenen KKTC Turizm Şurası'na, Başbakan Tatar'ın yanı sıra, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Turizm ve Çevre Bakanı Ünal Üstel, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam, KKTC'li bakanlar, parti genel başkanları, milletvekilleri, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri ile Türkiye ve KKTC'den çok sayıda turizmci ve alanında uzman akademisyenler katıldı.

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Başbakan Tatar, KKTC'nin cennetten bir parça olduğunu söyleyerek, "Suyumuz da, yağmurlarımız da, çevremiz de, tarihimiz de, kültürümüz de, insanlarımız da ve yüreğimiz de var. Bu saatten sonra burayı geliştirmek ve dünyaya daha iyi anlatabilmek bize kalmış bir marifettir, bu da bizde vardır." dedi.

Bugün artık pozitif düşünme vakti olduğuna dikkati çeken Tatar, şuraya katılan turizmcilerin ortaya koyduğu fikirleri alabilmenin, onlara enerji verebilmenin ve günün sonunda onlardan kazanımlar sağlamanın kendilerine kaldığını kaydetti.

"KKTC'NİN MİLLİ VE SİYASİ VARLIĞININ TANINMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

Ad

Bakan Yardımcısı Çam, Kıbrıs'ta bulunmanın her zaman büyük mutluluk vesilesi olduğunu söyledi.

Dünya turizm sektörünün küresel, bölgesel ve yerel unsurlardan doğrudan etkilendiğine dikkati çeken Çam, Türk turizmine duyulan güvenin temelinde, çevre ile uyumlu, yenilikçi, sürdürülebilir ve rekabetçi gelişim stratejileriyle geliştirilen ve ziyaretçilere misafirperverlik ilkesiyle hizmet sunmanın olduğunu söyledi.

Çam, "Giderek büyüme gösteren KKTC turizminde, 1975'te ölçülen 74 bin turistten 2018 itibariyle 24 kat artışla 1,8 milyon turiste, turizm geliri 30 kat artışla 30,2 milyon dolardan 912,4 milyon dolara erişme başarısı gösterilmiştir." diye konuştu.

KKTC'deki yatak kapasitesinin de yaklaşık 10 kat artışla 2 bin 621'den 25 bin 438'e yükseltildiğine işaret eden Çam, "Türkiye olarak, KKTC'nin milli ve siyasi varlığının tanınması, uluslararası arenada bu varlığıyla hak ettiği şekilde siyasi, ekonomik, sosyal ve kültürel ilişkiler kurması ve güçlenmesi için kararlılıkla çalışmaya devam ediyoruz." dedi.

Çam, Türkiye olarak KKTC'nin kültür ve turizm potansiyelinin, en etkili ekonomik ve uluslararası faydaya dönüşmesi adına proje ve destekleri de sürdürdüklerini kaydederek, yakın zamanda Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ofisininin açılmasının bu anlamda güçlü bir adım olduğunu söyledi.

KKTC'yi her yaştan kişiler ve aileler için, "keşfedilmeyi bekleyen bir cennet" olarak tanımladıklarını söyleyen Çam, "KKTC her mevsim, gastronomiden eğlenceye uzanan birbirinden özgün zenginliği ve çeşitliliğiyle sizi keşfetmeye çağırıyor." diye konuştu.

Öte yandan, Doğu Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Hasan Kılıç, Yeniden Doğuş Partisi Genel Başkanı Erhan Arıklı ve Demokrat Parti Genel Başkanı Fikri Ataoğlu da açılışta konuştu.

https://www.aa.com.tr/tr/dunya/kktc-basbakani-tatar-turizmin-bir-devlet-politikasi-olmasi-calismalari-devam-ettirmektedir/1700137